Мълниезащита и заземяване

Трудно е да си представим, офис или сграда XXI век, без модерни електрически и електронни устройства, електропроводи, данни, компютърни мрежи и друго високотехнологично оборудване. Както в професионалната сфера, така и в дома, нашата зависимост от тях се увеличава.

От мълниите може да се получат неприятни последици:

- риск от пожар

- механични повреди от пряко попадение на ударения обект

- пренапрежения от мълнии в кабелни линии

- индукция на атмосферни пренапрежения

- пренапрежения при включване на ел.оборудване

Обичайните последици от такива неприятни събития са дълго и скъпо въстановяване на ел.оборудването,принудителни спирания на производствения цикъл и др.

Основната задача на система за мълниезащита е да "улови" тока на мълния безопасно и да го отведе в  земята, поради топлинни, електрически и механични ефекти, които могат да предизвикат щети и опасност за хората.

Заземяване система и изравняване на потенциална разлика

Надеждните  и трайни заземяващи устройства са в  основата, на безопасната експлоатация на ел.инсталации. Заедно с изравняване на потенциалите помагат да се избегнат опасни последици за вашите ел.устройства, допълнително защитава електрическите съоръжения и мрежи за данни.Разбира се с добър подбор на материалите и правилното им разположение и в съответствие с нормативните документи.

Система за защита от пренапрежение

Намаляват вероятността от  пренапрежение до безопасно ниво на всякакъв тип електрическо и електронно оборудване, телекомуникационни системи, данни, телевизия, видео и сателитни системи.

Нашият подход към мълниезащита и заземяване - качество, достойни  професионални решения и оптимална организация на интегрирани системи за защита.

Вижте примерни цени или се свържете с нас за конкретна оферта сега!

 

© 2013-2024 Всички права запазени, El-instalacii.com

Дизайн и изработка: Уеб Фокус